Vizita de lucru organizată de ADR Centru, cu o delegație din partea Comisiei de Dezvoltare și Afaceri Europene a Parlamentului Landului Brandenburg

Prefectul Județului Alba, dl. Nicolae Albu a participat astăzi 14 mai a.c., la vizita de lucru organizată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, cu o delegație din partea Comisiei de Dezvoltare și Afaceri Europene a Parlamentului Landului Brandenburg din Republica Federală Germania.
La evenimentul organizat în cadrul relațiilor de parteneriat dintre Regiunea Centru și Landul Brandenburg au participat delegația germană condusă de doamna Bettina Fortunato, Președinta Comisiei Afaceri Europene și Politică de Dezvoltare a Landului Brandenburg, doamna Barbara Richstein, Vicepreședinte al Parlamentului Landului Brandenburg, dl. Jobst- Hinrich Ubbelohde, Secretar de Stat pentru Afaceri Europene, Cancelaria de Stat a Landului Brandenburg, autoritățile publice ale județului Alba și ale Regiunii Centru fiind reprezentate de dl. Simion Crețu, Director General ADR Centru, dl. Ion Dumitrel, Președinte CDR Centru, Președinte CJ Alba, dl. Nicolae Albu, Prefectul Județului Alba, dl. Gabriel Codru Pleșa, Primarul municipiului Alba Iulia și Rectorul Universității “1 decembrie 1918” din Alba Iulia, dl. Daniel Breaz.
​În cadrul întâlnirii de lucru au avut loc dezbateri privind finanțările europene, identificarea soluțiilor optime pentru îmbunătățirea climatului socio-economic pentru ca fiecare cetățean să beneficieze de rezultatele investițiilor în infrastructura de transport și mobilitate eco-eficientă, în educație, în reabilitarea patrimoniului pentru dezvoltarea turismului, în revitalizare urbană și valorificarea spațiilor verzi și albastre, dar și în creșterea competitivității companiilor, care vor genera noi locuri de muncă prin proiectele finanțate în cadrul Programului „Regiunea Centruˮ 2021-2027.