Simpozionului Internațional de Știință, Teologie și Arte, ediția a XXIII- a, organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității ” 1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Prefectul Nicolae Albu a participat în această dimineață la deschiderea Simpozionului Internațional de Știință, Teologie și Arte, ediția a XXIII- a, organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității ” 1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.
Tema generală a simpozionului, care se va desfășura în perioada 13 – 15 mai a.c., la sediul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia este ”Teologie și Medicină – Dimensiunea bioetică și terapeutică a credinței și științei”.
”Sunt onorat să particip la acest simpozion cu participare internațională, ajuns, iată la cea de-a 23 –a ediție, organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității ”1 Decembrie 1918”, dedicat teologiei și medicinii, două domenii de importanță vitală în viața noastră, a tuturor și doresc totodată să salut participarea la acest eveniment a distinşilor oaspeți și invitați din țară și peste hotare, prezenți astăzi alături de noi.
Precizez faptul că cele două domenii sunt complementare, sănătatea trupească este completată de sănătatea mentală, duhovnicească și sufletească. Am ferma convingere, că terapia divină alături de cea medicală vor fi alături de noi, în orice moment dificil al vieții. Să credem așadar cu toată puterea în teologie și medicină, care reprezintă pilonii esențiali din viața noastră”, a declarat în discursul său prefectul Nicolae Albu.