Subprefectul Monica Popescu prezent la Conferința cu tema „Centre de prevenire a abandonului şcolar – Model de bună practică în prevenirea abandonului din sistemul educaţional românesc”

Joi, 27 aprilie a.c., începând cu ora 11:00, subprefectul județului Alba, Monica Popescu a participat la Conferinţa cu tema „Centre de prevenire a abandonului şcolar – Model de bună practică în prevenirea abandonului din sistemul educaţional românesc”. Evenimentul a fost organizat de către Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în Sala de conferințe a Hotelului Parc și s-a concretizat într-o prezentare a modelului Centrelor de prevenire a abandonului şcolar ca soluţie în rezolvarea problemei abandonului din sistemul educaţional românesc dar şi analizarea acestei soluţii ca model de bună practică care să fie îmbunătăţit şi preluat la nivel naţional.
Reţeaua de prevenire a abandonului şcolar din judeţul Alba înseamnă în prezent 24 centre dintre care 12 Centre educaţionale de zi ce funcţionează în sedii proprii şi 12 Centre de prevenire a abandonului şcolar ce funcţionează în cadrul unor şcoli generale. În aceste centre, peste 600 de copii sunt sprijiniţi să nu abandoneze şcoala şi să îşi continue studiile, prevenindu-se în acelaşi timp şi abandonul familial. Ei beneficiază de o masă caldă de prânz, primesc rechizite şcolare şi sunt meditaţi gratuit de cadre didactice specializate care îi ajută să-şi îmbunătăţească situaţia şi rezultatele şcolare. De asemenea, beneficiază în centre şi de consiliere psihologică, de activităţi de dezvoltare personală pentru formarea personalităţii copilului dar şi de activităţi recreative sau de petrecere a timpului liber.