Prefectul Nicolae Albu s-a deplasat în Munții Apuseni, pentru a monitoriza situația la fața locului în localitățile afectate de recentele inundații de pe râul Arieș

Luni 03 februarie a.c. prefectul Nicolae Albu s-a deplasat  în Apuseni, pentru a monitoriza situația, având în vedere Codul Portocaliu Hidrologic și debitul crescut al râului Arieș. Alături de prefectul Nicolae Albu, în teren s-a aflat și grupa operativă a ISU Alba.

Autoritățile au supravegheat situația în zona Cotul Arieșului, între Câmpeni și Albac, acolo unde, din cauza creșterii debitului râului, se crease un blocaj sub un pod provizoriu, din cauza unor lemne ce erau aduse de apă. Acolo au intervenit pompierii din Câmpeni, care au reușit să îndepărteze buștenii și să prevină revărsarea apelor.

Prefectul Nicolae Albu a precizat că, în urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba de luni după-amiaza, au fost decise măsuri de monitorizare și prevenire a eventualelor inundații, suplimentarea forțelor și mijloacelor de intervenție în caz că situația o impune.

Reamintim că râul Arieș a ieșit din matcă luni, în jurul amiezii, între localitățile Albac și Vadu Moților din Munții Apuseni, afectând o zonă cu terenuri, fără să pună în pericol casele oamenilor.

Instituția Prefectului – Județul Alba