Prefectul Nicolae Albu prezent la manifestările dedicate Zilei Culturii Naționale

Prefectul județului Alba, domnul Nicolae Albu a participat miercuri 15 ianuarie a.c. la manifestările organizate cu prilejul Zilei Culturii Naționale la Alba Iulia.

”Sărbătorim, astăzi, Ziua Culturii Naționale și marcăm 170 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, în creația căruia românii îşi identifică una dintre cele mai valoroase moșteniri, împărtășite de toate generațiile.

Ziua Culturii Naționale ne invită la reflecție asupra tradițiilor și credințelor noastre de care suntem mândri, pe care avem datoria să le respectăm, să le apărăm și să le facem cunoscute în întreaga lume. Este și un prilej să medităm la rolul fundamental al culturii în unitatea națiunii române, în dezvoltarea societății și a fiecăruia dintre noi.

Avem datoria și onoarea de a promova cu toții, bogăția culturală și intelectuală a României, a românilor, veritabil tezaur național și sursă inepuizabilă de inspirație pentru generațiile viitoare.”  a  declarat prefectul Nicolae Albu în mesajul transmis cu prilejul Zilei Culturii Naționale.

Instituția Prefectului – Județul Alba