Prefectul Nicolae Albu a participat la manifestările organizate la Alba Iulia, cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române

”Se împlinesc, astăzi, 161 de ani de la primul act istoric major în devenirea statului unitar și suveran român actual: Unirea Principatelor Române, de la 24 ianuarie 1859, prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza domn al Moldovei și Țării Românești. 24 Ianuarie este pentru toţii românii o zi de sarbătoare, în care aniversăm evenimentul fondator al României moderne, cel prin care am devenit o naţiune unită, demnă şi recunoscută în Europa.
Unirea Principatelor Române marchează momentul istoric în care oamenii au conștientizat că împreună sunt mai puternici decât separați și că interesele unei națiuni sunt mai presus de interesele individuale.

La 1859 am devenit puternici pentru că am avut un scop comun care ne-a adus laolaltă: Unirea. Să celebrăm împreună Unirea Principatelor şi să reflectăm la semnificaţia acestei zile însemnate în istoria poporului român.La mulţi ani, Romania! La mulți ani tuturor românilor!” a declarat în mesajul prefectuul Nicolae Albu.

Instituția Prefectului – Județul Alba