Prefectul Dănuț-Emil Hălălai s-a întâlnit cu gestionarii fondurilor cinegetice din județ

Prefectul judeţului Alba, domnul Dănuţ-Emil Hălălai s-a întâlnit marți 1 octombrie a.c. la sediul Instituției Prefectului – Județul Alba cu reprezentanții Gărzii Forestiere Alba, Direcției Generale pentru Agricultură și gestionari ai fondurilor cinegetice din județ.

Cu acest prilej s-au discutat obligațiile ce revin gestionarilor fondurilor cinegetice și proprietarilor de culturi agricole și silvice și ai animalelor domestice în vederea prevenirii pagubelor produse de exemplarele din speciile de faună de interes cinegetic.

Ideea principală, care s-a desprins în cadrul discuțiilor este necesitatea și obligativitatea proprietarilor de a-și îngrădi și a asigura paza  proprietății, respectiv a culturilor sau a animalelor domestice pe care le posedă.

În calitate de autoritate locală, primarul trebuie să informeze producătorii agricoli sau proprietarii de animale în legătură cu obligațiile ce le revin. ”Proprietarii, producătorii agricoli, gestionarii fondurilor de vânătoare și reprezentanții Gărzii forestiere nu sunt dușmani. Ei trebuie să conlucreze împreună pentru ca acțiunile specifice gestionării fondurilor cinegetice să se desfășoare în bune condiții.” a declarat prefectul Dănuţ-Emil Hălălai.

Prefectul a mai precizat faptul că în viitorul apropiat va avea întâlniri pe zone cu primarii din județ, cărora le va reaminti să mediatizeze în cadrul comunităților locale obligațiile ce revin proprietarilor culturilor agricole și silvice și ai animalelor domestice, pentru prevenirea pagubelor ce pot fi cauzate de exemplarele din speciile de faună de interes cinegetic.

Totodată, joi 03.10. 2019 , la sediul Instituției Prefectului va avea loc o întâlnire cu reprezentanți ai Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură , Direcției Generale pentru Agricultură, Gărzii Forestiere Alb, Inspectoratului județean de Poliție , Inspectoratului Județean de Jandarmi și ai fondurilor cinegetice pentru a se stabili un grafic de acțiuni de control în teren.

 

 

 

 

 

 

 

Instituția Prefectului – Județul Alba