Prefectul Dănuț – Emil Hălălai recomandă măsuri preventive sporite, pentru a veni în sprijinul populației în caz de secetă hidrologică

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, s-a întrunit în şedinţă extraordinară miercuri 23 mai a.c., la sediul Instituției Prefectului – Județul Alba, sub conducerea domnului prefect Dănuț – Emil Hălălai.
La punctul 1 a ordinii de zi domnul colonel Cornel Oprișa, inspector șef al ISU Alba a prezentat „Planul județean de măsuri și acțiuni pentru perioada sezonului de vară și în perioade cu caniculă și secetă hidrologică din anul 2018”.
Prefectul Dănuț-Emil Hălălai a prezentat și supus la vot proiectul de hotărâre pentru aprobarea „Planului județean de măsuri și acțiuni pentru perioada sezonului de vară și în perioade cu caniculă și secetă hidrologică din anul 2018”. Hotărârea de aprobare a fost adoptată cu unanimitate de voturi.
 Colonel Cornel Oprișa, inspector șef al ISU Alba a adus la cunoștință membrilor CJSU Alba despre exercițiul cu forțe și mijloace în teren din zona Ocoliș-Poșaga ce va simula un incendiu major la fondul forestier montan. La acest exercițiu, care va avea loc în data 24.05.2018 ora 10,00 vor participa și forțe de la ISU Cluj.
 Prefect Dănuț – Emil Hălălai a recomandat să se facă demersuri către toate SVSU-urile din județ în vederea achiziționării unor rezervoare tip IBC de 1000 litri pentru transportul și asigurarea apei potabile pentru populație în cazul manifestări secetei hidrologice.

Instituția Prefectului – Județul Alba