Prefectul Dănuț-Emil Hălălai prezent la Reuniunea Directorilor Generali pentru Învățământ Profesional și Tehnic

 

Prefectul județului Alba, Dănuț – Emil Hălălai a participat luni 18 martie a.c. la Reuniunea Directorilor Generali pentru Învățământ Profesional și Tehnic, care se desfășoară în municipiul Alba Iulia, în  perioada 17 – 19 martie a.c.

Evenimentul face parte din calendarul întâlnirilor organizate sub egida Președinției rotative a României la Consiliul Uniunii Europene. Reuniunea este organizată de Ministerul Educației Naționale, Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, în colaborare cu Comisia Europeană,  Universitatea ” 1 Decembrie 1918”  Alba Iulia, Inspectoratul Școlar Județean Alba; Instituția Prefectului – Județul Alba; Consiliul Județean Alba.

Reuniunea Directorilor Generali pentru Învățământ Profesional și Tehnic, cu tema ” Excellence and key competences in VET” își propune să evidențieze rolul  competențelor cheie și al excelenței în dezvoltarea sistemelor de educație și formare profesională la nivel european și național.

La reuniune participă reprezentanți ai Comisiei Europene, statelor membre ale Uniunii Europene, statelor candidate la aderarea la Uniunea Europeană, parteneri sociali reprezentativi la nivel european, Ministerului Educației Naționale,  Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, unități de învățământ de profil din județul Alba.

                                          Instituția Prefectului – Județul Alba