Prefectul Dănuț- Emil Hălălai a participat azi la inaugurarea noului punct de lucru APIA deschis la Zlatna

Luni 5 martie a.c, în prezența prefectului județului Alba, domnul Dănuț – Emil Hălălai, directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Alba, Gheorghe Lazea, directorul APIA Alba, doamna Felicia Hondola, primarilor din localitățile Ciuruleasa, Abrud, Bucium, a viceprimarului orașului Zlatna, domnul Clonța Nicolae, a consilierilor locali ai orașului Zlatna, precum și a altor invitați, a avut loc inaugurarea unui nou punct de lucru Apia, care va funcționa în cadrul unui spațiu pus la dispoziție de către Primăria orașului Zlatna.
Inițiativa deschiderii punctului de lucru Apia la Zlatna aparține deputatului PSD Alba, Ioan Dîrzu, consilierului local al orașului Zlatna, domnul Florin Nistor și prefectului Dănuț- Emil Hălălai, care în urma discuțiilor purtate cu ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, domnul Petre Daea, prezent la Alba Iulia la o întâlnire cu fermierii din județ în data de 01 decembrie 2017, au obținut din partea ministrului promisiunea aprobării deschiderii unui nou punct de lucru APIA la Zlatna, care s-a concretizat cu succes în cursul zilei de azi.
Precizăm faptul că noul punct de lucru al Agenției pentru Plăți şi Investiții în Agricultură de la Zlatna are ca scop accelerarea acordării subvențiilor către agricultori şi creșterea mobilității locuitorilor din următoarele zone: Zlatna, Abrud, Almașu Mare ,Meteș , Bucium și Mogoș.
” Punctul de lucru deschis la Zlatna va deservi circa 2500 de persoane din zona Munților Apuseni, cărora  li se va facilita astfel accesul la serviciile de specialitate, fără să mai fie nevoiți să facă drumuri lungi și costisitoare până în Alba Iulia. Apreciez că este un real succes având în vedere numărul mare de persoane care solicită şi beneficiază de aceste subvenții, scurtându-se totodată timpul de soluționare a acestor cereri. Mă bucur să vă spun că astăzi s-a procesat în prezența prima cerere de obținere de subvenții din cadrul acestui punct de lucru. Doresc mult succes în activitate funcționarilor, care sper că vor veni în sprijinul real al cetățenilor” . a precizat prefectul Dănuț- Emil Hălălai.
Instituția Prefectului – Județul Alba