Mesajul prefectului Nicolae Albu, cu prilejul Zilei internaţionale pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor

 

Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor este marcată anual la data de 25 noiembrie.

Prin această zi este adusă în atenția opiniei publice, una dintre cele mai răspândite, persistente şi devastatoare încălcări ale drepturilor omului, şi anume violenţa împotriva femeilor, care rămâne în mare parte neraportată din cauza tăcerii şi ruşinii din jurul acesteia.

Subliniem, cu această ocazie, importanța raportării și tratării cu seriozitate și responsabilitate a fiecărui caz de violență domestică sesizat. Scurtarea timpilor de răspuns și intervenție ai autorităților publice competente poate însemna diferența dintre viață și moarte. Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să contribuim la stoparea acestui fenomen și la creșterea siguranței femeilor în propriile lor locuințe, dar și în afara acestora.

”Instituția Prefectului – Județul Alba susține eforturile de conștientizare și informare în rândul publicului larg asupra fenomenului de violență împotriva femeilor și a urgenței diminuării acestui flagel și sprijină derularea în România, prin Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse Între Femei și Bărbați, a Campaniei internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor. Vom colabora cu toți cei care luptă pentru combaterea, prin orice mijloace, a actelor de violență împotriva femeilor. Acest lucru este cu atât mai important cu cât criza sanitară, pe care o traversăm și care, prin restricțiile impuse de pandemia de COVID-19, a dus la o creștere semnificativă a numărului de cazuri de violență domestică în toată lumea. Violenţa împotriva femeilor reprezintă una dintre cele mai grave încălcări ale drepturilor omului, dar care, în pofida eforturilor la nivelul comunității internaționale, continuă să fie foarte răspândită în întreaga lume. Responsabilitatea de a ne opune oricărei violenţe sau hărțuiri la adresa femeilor ne revine tuturor, atât la nivelul statului, cât și la cel al societății civile și al individului”. a precizat prefectul județului Alba, domnul Nicolae Albu.