Mesajul prefectului Nicolae Albu, cu prilejul Zilei Instituției Prefectului

Factor de echilibru în comunitate, garant al respectării legii, Instituția Prefectului este sărbătorită în fiecare an, în data de 2 aprilie, zi în care, în anul 1864, a fost înființată titulatura de prefect. Ziua Instituției Prefectului este un prilej de a recunoaște munca și eforturile celor care, mai ales în această perioadă dificilă, reușesc să facă față tuturor provocărilor.

Pentru mine, în calitate de prefect, este o onoare să le mulțumesc public colegilor mei pentru implicarea și profesionalismul lor. Totodată, doresc să-i asigur pe locuitorii județului Alba că vor găsi și în viitor în Instituția Prefectului un partener de dialog, deschis, receptiv și constructiv.

Ne străduim să fim cât mai aproape de locuitorii județului nostru, pentru a răspunde rapid și eficient nevoilor din societate, dar în același timp ne propunem să fim un partener corect al instituțiilor deconcentrate și al primăriilor din județ. Tuturor celor care fac parte din echipa Instituției Prefectului – Județul Alba le urez La Mulți Ani și multă putere de muncă în serviciul public.

În această zi, gândurile mele de recunoștință se îndreaptă și către prefecții și subprefecții care, în ultimii 32 de ani, au condus Instituția Prefectului – județul Alba.

Doresc să le mulțumesc pentru activitatea desfășurată, pentru profesionalismul desăvârșit, devotamentul, determinarea și ambiția de care au dat dovadă, pentru carierea de excepție în administrația publică a județului Alba, în slujba și pentru binele cetățenilor.

În semn de aleasă prețuire, recunoștință și admirație am organizat cu Prilejul Zilei Prefecturii, Galeria Foștilor Prefecți, aducând omagiul și respectul nostru și pentru cei care au îndeplinit funcția de prefect al județului Alba, dar care astăzi nu se mai află printre noi.

Cu profund respect,

Prefect,

Nicolae Albu