Mesajul prefectului Nicolae Albu, cu prilejul a 168 de ani de la nașterea dramaturgului Ion Luca Caragiale

Prefectul Nicolae Albu a participat joi 30 ianuarie a.c., la manifestările organizate cu prilejul împlinirii a 168 de ani de la nașterea dramaturgului Ion Luca Caragiale ”Astăzi se împlinesc 168 de ani de la nașterea clasicului literaturii române Ion Luca Caragiale, considerat a fi cel mai mare dramaturg român și unul dintre cei mai importanți scriitori ai României.

Aşa cum fiecare naţiune, fiecare popor îşi are reperele sale, personalităţi exponenţiale care s-au făcut remarcate în diverse domenii şi care au intrat în istoria culturii şi civilizaţiei universale şi noi, românii, ne putem mândri cu un impresionant număr de oameni de seamă care au dat mărturie talentului, iscusinţei şi tenacităţii cu care este înzestrat poporul român.

Iar, unul dintre aceste personalități  este  dramaturgul Ion Luca Caragiale

În acest timp al căutărilor de soluţii, avem nevoie de Caragiale, Eminescu, de Creangă. Aceştia înseamnă cultură, clarviziune, creaţie, respect pentru valorile spirituale şi, nu în ultimul rând, tradiţiile poporului român. Rolul nostru este de a-i face conştienţi de acest aspect pe semenii noştri. Iar aceasta se poate face prin deschiderea spre frumos şi spre creaţie, prin conştientizarea propriei condiţii de reprezentant al unui popor de o excepţională frumuseţe spirituală care a dat Europei şi lumii întregi oameni de mare valoare în ştiinţă, artă şi cultură” a declarat în discursul său prefectul Nicolae Albu.

Instituția Prefectului – Județul Alba