Măsuri pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic în unitățile școlare

Prefectul Nicolae Albu a participat joi 23 ianuarie a.c. la ședința Grupului de Lucru pentru analiza modului de realizare a obiectivelor propuse în planul  comun teritorial de acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor  și a personalului didactic.

Ordinea de zi a ședinței a cuprins următoarele puncte: analiza activităților desfășurate în domeniul asigurării climatului de siguranță publică în unitățile de învățământ preuniversitar și a rezultatelor obținute de către Inspectoratul Județean de Poliție Alba în semestrul I al anului școlar 2019/2020; raport privind măsurile întreprinse de Inspectoratul Școlar Județean Alba pentru reducerea fenomenului de violență în unitățile de învățământ preuniversitar în semestrul I al anului școlar 2019/2020.

Pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și cadrelor didactice, s –a acționat zilnic, în medie, cu 125 forțe de ordine.

În semestrul I al anului școlar 2019/2020, la nivelul județului alba, infracțiunile sesizate în incinta și în zona adiacentă  unităților de învățământ preuniversitar, au înregistrat o scădere cu 2 infracțiuni față de aceeași perioadă a anului trecut ( de la 12 la 10).

În vederea stopării actelor violente trebuie avute în vedere și următoarele aspecte: asigurarea sistemului de pază; sporirea numărului de ore educative susținute de persoane de specialitate; dotarea școlilor cu camere video de supraveghere; intensificarea muncii educative în cadrul orelor; acordarea unei atenții deosebite din partea părinților în ceea ce privește aspectele educative.

Prefectul Nicolae Albu a insistat asupra importanței asigurării prezenței polițiștilor de proximitate, a dispozitivelor de siguranță și patrulare, precum și a polițiștilor rutieri la unitățile de învățământ, atât la începerea cât și la terminarea cursurilor.

 

Instituția Prefectului – Județul Alba