La Instituția Prefectului – Județul Alba Dezbateri pe tema modificărilor aduse Codului Fiscal

La sediul Instituției Prefectului – Județul Alba s-a desfășurat ședința Comisiei de Dialog Social la care au participat prefectul Dănuț – Emil Hălălai, subprefectul Monica Popescu, directorul Cancelariei, Cornel Murg, președintele Consiliului Județean, Ion Dumitrel, secretarul de stat în cadrul Ministerului Consultării Publice și a Dialogului Social, Marius Sepi, senatorul Alexandru Pereș, deputații Florin Roman, Corneliu Olar și Sorin Bumb.

Principala temă abordată în cadrul ședinței a vizat modificarea Codului fiscal, în special transferului contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, începând de la 01.01.2018.

Prefectul Dănuț – Emil Hălălai a reiterat punctul de vedere al Guvernului, conform căruia trebuie stopat transferul profitului pe care companiile multinaționale îl fac pe seama salariaților români, iar peste 50% dintre firme nu-și plătesc contribuțiile la stat, susținând totodată că nu vor exista diminuări ale salariilor. Totodată a precizat că toate dezbaterile din cadrul ședinței sunt consemnate oficial, urmând ca în cel mai scurt timp să fie comunicată Executivului României o informare privind luările de cuvânt și opiniile formulate cu acest prilej.