În cadrul ședinței extraordinare a CJSU Alba Măsuri pentru gestionarea situațiilor de urgență

Luni 3 februarie a.c., la sediul Instituției Prefectului – Județul Alba, s-a desfășurat ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba, prezidată de prefectul Nicolae Albu. La ședință au participat subprefectul Rof Ioana-Diane, șeful ISU Alba, colonel Adrian Guia, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Dumitru Fulea, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a hotărât ca începând cu data de 03.02.2020, orele 16,00, se activează CJCCI Alba, cu personal din Grupa operativă ISU ALBA, suplimentată cu specialiști din cadrul IPJ ALBA, IJJ ALBA și SGA ALBA. În funcție de amploarea evenimentelor datorate Codului Portocaliu hidrologic, se va activa gradual, prin suplimentarea cu personal al altor instituții cu responsabilități în gestionarea situațiilor de urgență.

ISU ALBA va transmite UAT-urilor din aval baraj Mihoești, de pe cursul râului Arieș și afluenții acestuia, adresă cu măsurile necesar a fi luate în perioada imediat următoare și pe toată durata manifestării codurilor hidrometeorologice periculoase, iar la nevoie, va suplimenta cu forțe și mijloace prin măsuri de creștere a capacității de intervenție în funcție de dinamica situațiilor de urgență.

Instituția Prefectului – Județul Alba va dispune Ocolului Silvic Abrud să atenționeze societățile care exploatează material lemnos pe Valea Cernița și Valea Buninginea, cu privire la interzicerea transportului buștenilor pe cursurile de apă.

 

Instituția Prefectului – Județul Alba