În cadrul ședinței extraordinare a CJSU Alba Măsuri pentru gestionarea situațiilor de urgență pe durata manifestărilor codului Roșu și Portocaliu

Duminică 23 februarie a.c., la sediul Instituției Prefectului – Județul Alba, s-a desfășurat ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba, prezidată de prefectul Nicolae Albu. La ședință au participat subprefectul Rof Ioana-Diane, șeful ISU Alba, colonel Adrian Guia, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Dumitru Fulea, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a hotărât ca începând cu data de 23.02.2020, orele 18,00, se activează CJCCI Alba, cu personal din Grupa operativă ISU ALBA, suplimentată cu specialiști din cadrul IPJ ALBA, IJJ ALBA și SGA ALBA. În funcție de amploarea evenimentelor datorate Codului Roșu și Portocaliu, se va activa gradual, prin suplimentarea cu personal al altor instituții cu responsabilități în gestionarea situațiilor de urgență.

ISU ALBA a transmis UAT-urilor din zona aflată sub incidența Codului Roșu ( 3 localități) și Codului Portocaliu ( 75 localități) avertizarea meteorologică și măsurile necesare a fi luate în perioada imediat următoare și pe toată durata manifestării codurilor meteorologice periculoase, iar la nevoie, va suplimenta cu forțe și mijloace prin măsuri de creștere a capacități de intervenție în funcție de dinamica situațiilor de urgență.

Prefectul Nicolae Albu a dispus totodată informarea prin structura Salvamont Alba și a Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba,  a turiștilor aflați în zona domeniilor schiabile Șurianu și Arieșeni cu privire la riscurile potențiale generate de fenomenele hidrometeorologice periculoase.

Instituția Prefectului – Județul Alba