În cadrul ședinței CCDCPPV Alba Prefectul Dănuț-Emil Hălălai a propus ca personalul care lucrează direct cu cetățenii din cadrul instituțiilor publice, să urmeze cursuri de prim-ajutor

       Miercuri 18 aprilie a.c., cu începere de la ora 10.00, la sediul Instituției Prefectului – județul Alba s-a desfăşurat şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Alba, condusă de Prefectul județului Alba, domnul Dănuț-Emil Hălălai.
        La ședință au participat directori ai instituțiilor publice cu competențe în domeniul socio-medical, precum și reprezentați ai asociațiilor de pensionari.
        Principalele teme dezbătute în cadrul şedinţei au fost: prezentarea serviciilor socio – medicale oferite de către Crucea Roșie Română – filiala Alba; birocrația cu care se confruntă persoanele vârstnice – punctul de vedere al Asociaţiei Pensionarilor „Speranţa de Alba”; diverse.
In Romania 1 din 2 varstnici se simte singur, iar lipsa unui interlocutor si izolarea sociala sunt alaturi de problemele financiare si de sanatate in topul provocarilor resimtite la varsta a III a. Pentru a veni în sprijinul persoanelor în etate Crucea Roșie Română – filiala Alba organizează vizite de socializare si sprijin practic la domiciliul varstnicilor izolati; activitati si companie in camine de batrani; acordare ajutor material pentru varstnicii saraci; mobilizare voluntari si comunitati pentru susținerea vârstnicilor.
       Prefectul județului Alba, domnul Dănuț-Emil Hălălai, a propus ca personalul care lucrează direct cu cetățenii din cadrul instituțiilor publice, să urmeze cursuri de prim -ajutor. În acest sens, instituțiile să aibă în vedere bugetarea unor astfel de cursuri, pentru prevenirea unor situații de risc.
”Pentru  eliminarea, sau cel puțin reducerea birocrației, care pentru noi înseamnă, chiar si deplasările de la un ghiseu sau un birou la altul, în privința noastră este necesară colaborarea cu instituțiile statului, prin reprezentanții organizațiilor care au ca obiect problemele vârstnicilor.” au afirmat în cadrul ședinței reprezentanții Asociației „Speranţa de Alba”.
        Prefectul Dănuț-Emil Hălălai a dat asigurări că toate propunerile venite din partea Asociaţiei Pensionarilor „Speranţa de Alba” de reducere a birocrației, vor fi înaintate cu celeritate Ministerului Muncii și Justiției Sociale.
Instituția Prefectului – Județul Alba