Excelența Sa David Saranga, ambasadorul Israelului în România, în vizită la Alba Iulia

Vizita oficialului israelian cuprinde mai multe întâlniri cu oficialități locale, precum și vizitarea unor obiective turistice și istorice, printre care Cetatea Alba Carolina, Muzeul Unirii sau Sinagoga din Centru, recent renovată.

În Alba Iulia, comunitatea evreiască are o istorie bogată, iar pe lângă frumoasa Sinagogă, în municipiu se mai găsește unul dintre cele mai vechi cimitire evreiești din Transilvania.

La întâlnirea cu reprezentanții administrației publice locale și județene, eveniment care a avut loc la Primăria Municipiului Alba Iulia, din delegația română au făcut parte dl. Nicolae Albu – prefect, dl. Ion Dumitrel – președinte CJ Alba, dl. Gabriel Pleșa – primarul municipiului Alba Iulia și domnii viceprimari Emil Popescu și Marius Filimon. La întrevedere a participat, de asemenea, și doamna Lia Borza – preşedinta Comunităţii Evreilor din Alba Iulia.

Cu prilejul întâlnirii s-au purtat discuții pe teme de cooperare bilaterală în domenii de interes precum turismul, economia, sănătatea, agricultura sau digitalizarea. Reprezentanții administrației locale și județene au prezentat atât oportunitățile care pot fi oferite potențialilor investitori din Israel, cât și nevoile identificate la nivelul acestor domenii, în care expertiza israeliană poate fi de un real folos.

 

Instituția Prefectului – Județul Alba