Demersuri în sprijinul cetățenilor din Rădești

La iniţiativa primarului comunei Rădeşti, Alin Nicula şi a locuitorilor din satul reşedinţă de comună, joi, 6 februarie a.c., a avut loc o întâlnire în teritoriu, pentru identificarea unor soluţii care să permită accesul la 700 ha de teren agricol din zonă. Odată cu construcţia autostrăzii Sebeş – Turda, drumul care asigura accesul direct spre aceste terenuri a fost blocat, fiind necesar un ocol de câţiva kilometri pentru ca locuitorii să poată ajunge la proprietăţi.

La întâlnire au participat, alături de reprezentanţii primăriei şi localnici, Prefectul Judeţului Alba – Nicolae Albu, Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba Marius Haţegan, deputatul Sorin Bumb, reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în frunte cu Grigore Chiş – Directorul Departamentului de Autostrăzi  şi ai Directiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj. Totodată, au fost prezenţi reprezentanţi ai antreprenorului, asocierea Aktor SA – SC Euro Construct Trading 98 SRL şi ai consultantului – Asocierea S.C. KAPPA – Architects & Engineers S.R.L – SALFO & Associates S.A.

Prezenți la întâlnire, cetățenii și-au exprimat nemulțumirea față de situația creată, solicitând sprijin autorităților pentru soluționarea acestei probleme, respectiv asigurarea unei rute de acces la culturile agricole.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate și dezbătute soluții viabile, care să remedieze situația actuală, urmând ca în viitorul apropiat proiectantul și constructorii să identifice și să prezinte soluția optimă,  care să faciliteze deplasarea localnicilor la terenurile agricole din zonă.

Instituția Prefectului – Județul Alba