Comunicat nr.2 din 2.05.2020

În județul Alba continuă acțiunile desfășurate de către structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, cu scopul de a asigura respectarea normelor legale impuse în contextul stării de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, echipajele de poliţie au efectuatun număr de 14 misiuni de fluidizare a circulaţiei rutiere şi escortare a unor coloane auto spre locurile de izolare/ carantinare din judeţ sau care au tranzitat judeţul. La aceste misiuni au luat parte 22 cadre ale IPJ Alba împreună cu poliţişti locali.

În aceeaşi perioadă, jandarmii au fost angrenaţi în 20 misiuni executate pentru însoţirea convoaielor care tranzitează judeţul Alba.

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Unirea” al Judeţului Alba (ISU) au efectuat 10 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în ţară către centrele de carantină de la nivelul judeţului, respectiv către limita de judeţ, de unde au fost preluate de către echipaje din judeţele respective.

De asemenea, cadrele militare ISU Alba au desfăşurat un număr de 14 misiuni de decontaminare pentru echipajele proprii şi ale Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

Reamintim că ISU Alba asigură suportul operaţional şi fluxul informaţional la nivelul Centrului Judeţean de Comandă şi Coordonare a Intervenţiei (CJCCI), precum şi transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate.

În aceste misiuni au fost implicate 24 cadre ISU Alba.

Prefectul judeţului Alba, domnul Nicolae Albu, solicită tuturor instituţiilor publice şi autorităţilor publice locale să fie pe deplin mobilizate şi să susţină toate măsurile care sunt adoptate de Guvernul României.

 

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba