Comunicat nr.1 din 06 mai 2020

La data de 06.05.2020, situaţia la nivelul judeţului Alba este următoarea:

  • persoane în carantină – 199;
  • persoane ieşite din carantină – 747;
  • persoane izolate la domiciliu – 287;
  • persoane ieșite din izolarea la domiciliu – 4.726.

Polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, 259 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

A fost verificat verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 187 de persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Au fost verificate 504 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse de starea de urgență.

În urma activităților au fost identificate 113 persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare de 112.000 lei.

Au fost organizate două acțiuni punctuale în cadrul căreia au fost verificate 115  autovehicule și 180 de persoane.

De exemplu, cu ocazia acțiunii organizată de Serviciul de Ordine Publică în municipiul Blaj și a localităților rurale arondate, au fost legitimate 144 de persoane, verificate 103 autovehicule și 21 de persoane aflate în izolare. Au fost aplicate 36 de sancțiuni, din care 27 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație.

Polițiștii din Blaj au fost sprijiniți de polițiștii Serviciului de Ordine Publică, de cei ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, jandarmi și polițiști locali.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni în contextul  răspândirii COVID-19, astfel: misiuni de escortare a convoaielor auto, misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină, misiuni desfăşurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanţelor militare, misiuni executate în cooperare cu poliţia pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 108 jandarmi au acționat pe raza județului Alba. În urma acțiunilor specifice au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.000 de lei

În data de 5 mai, jandarmii au fost angrenați în 87 de misiuni, dintre care 15 au reprezentat misiuni executate pentru însoțirea convoaielor care tranzitează județul Alba.

Prefectul Nicolae Albu face un apel către locuitorii judeţului să respecte normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile ordonanţelor militare. Este important să rămânem, în continuare, acasă, pentru siguranţa noastră şi a celor dragi! Acţionând împreună, vom trece cu bine peste această încercare.

 

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba