Comunicat nr.1 din 03.05.2020

La data de 03.05.2020, în judeţul Alba se aflau 162 de persoane în carantină şi 255 persoane izolate la domiciliu. Până acum au ieşit 723 persoane din carantină şi 4.712 persoane din izolare la domiciliu.

Polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, 221 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 213 persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Au fost verificate 1.312 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse de starea de urgență.

În urma activităților au fost identificate 106 persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare de 104.500 lei.

Au fost organizate 4 acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 306 de autovehicule și 476 de persoane.

De exemplu: între orele 10.00 – 12.00, 15,00 – 20,00, la Blaj a fost organizată o acțiune punctuală pentru menținerea siguranței publice si respectarea restricțiilor impuse de starea de urgentă. Au fost controlate 293 de persoane și 248 de autovehicule. Au fost aplicate 51 de sancțiune contravenționale, din care 43 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație în condițiile stării de urgenta.

La acțiune, alături de polițiștii din Blaj, au participat jandarmi, polițiști locali și polițiștii Serviciului Pentru Acțiuni Speciale.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni în contextul  răspândirii COVID-19, astfel: misiuni de escortare a convoaielor auto, misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină, misiuni desfăşurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanţelor militare, misiuni executate în cooperare cu poliţia pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 142 de jandarmi au acționat pe raza județului Alba. În urma acțiunilor specifice au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 16.400 de lei.

În data de 02 mai, jandarmii au fost angrenați în 112  misiuni.

Vă rugăm să respectați regulile de distanţare socială şi Ordonanţele Militare şi să rămâneți acasă. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea virusului.

 

 

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba