Comunicat de presă nr.2 din 24.04.2020

În judeţul Alba, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne continuă acţiunile pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, echipajele de poliţie au efectuat un număr de 13 misiuni de fluidizare a circulaţiei rutiere şi escortare a unor coloane auto spre locurile de izolare/ carantinare din judeţ sau care au tranzitat judeţul. La aceste misiuni au luat parte 20 de cadre ale IPJ Alba împreună cu poliţişti locali.

În aceeaşi perioadă, jandarmii au fost angrenaţi în 18 misiuni executate pentru însoţirea convoaielor care tranzitează judeţul Alba.

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Unirea” al Județului Alba (ISU) au efectuat 6 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de către echipaje din județele respective.

De asemenea, cadrele militare ISU Alba au desfășurat un număr de 10 misiuni de decontaminare pentru echipajele proprii și ale Serviciul de Ambulanță Județean.

Reamintim că ISU Alba asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate.

În aceste misiuni au fost implicate 16 cadre ISU Alba.

Prefectul judeţului Alba, domnul Nicolae Albu, solicită tuturor instituţiilor publice judeţene  şi autorităţilor publice locale să fie pe deplin mobilizate şi să susţină toate măsurile care sunt adoptate de Guvernul României.

 

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba