Comunicat de presă nr. 2 din 20.04.2020

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Alba acționează zilnic pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, echipajele de poliție au efectuat un număr de 13 misiuni de fluidizare a circulației rutiere și escortare a unor coloane auto spre locurile de izolare/ carantinare din județ sau care au tranzitat județul. La aceste misiuni au luat parte 20 cadre ale IPJ Alba, împreună cu polițiști locali.

În data de 19 aprilie a.c., jandarmii au fost angrenați în 15 misiuni executate pentru însoțirea convoaielor care tranzitează județul Alba.

De asemenea, echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Unirea” al Județului Alba (ISU) au efectuat 3 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de către echipaje din județele respective.

Totodată, cadrele militare ISU Alba au desfășurat 15 misiuni de decontaminare pentru echipajele proprii și ale Serviciul de Ambulanță Județean.

ISU Alba asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate.

În aceste misiuni au fost implicate 19 cadre ISU Alba.

 

Instituția Prefectului – Județul Alba