Comunicat de presă nr. 2 din 19.04.2020

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Alba acționează zilnic pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, echipajele de poliție au efectuat un număr de 10 misiuni de fluidizare a circulației rutiere și escortare a unor coloane auto spre locurile de izolare/ carantinare din județ sau care au tranzitat județul. La aceste misiuni au luat parte 18 cadre ale IPJ Alba împreună cu polițiști locali.

În data de 18 aprilie, jandarmii au fost angrenați în 16 misiuni executate pentru însoțirea convoaielor care tranzitează județul Alba.

De asemenea, echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Unirea” al Județului Alba (ISU) au efectuat  7 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de către echipaje din județele respective.

Totodată, cadrele militare  ISU Alba au desfășurat un numar de 17 misiuni de decontaminare pentru echipajele proprii și ale Serviciul de Ambulanță Județean.

ISU Alba asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate.

În aceste misiuni au fost implicate 28 cadre ISU Alba.

Prefectul județului Alba, domnul Nicolae Albu, solicită tuturor instituțiilor publice județene și autorităților publice locale să fie pe deplin mobilizate și să susțină toate măsurile care sunt adoptate de Guvernul României.

 

Instituția Prefectului – Județul Alba