Comunicat de presă nr. 2 din 16.04.2020

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, din județul Alba au desfășurat activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență.

Echipajele de poliție au executat un număr de 22 de misiuni de fluidizare a circulației rutiere și escortare a unor coloane auto spre locurile de izolare/ carantinare din județ sau care au tranzitat județul. La aceste misiuni au luat parte 45 de cadre ale IPJ Alba împreună cu polițiști locali.

În data de 15 aprilie a.c., jandarmii au fost angrenați în 13 misiuni executate pentru însoțirea convoaielor care tranzitează județul Alba.

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Unirea” al Județului Alba (ISU) au efectuat  8 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de către echipaje din județele respective.

De asemenea, cadrele militare  ISU Alba au desfășurat un numar de 17 misiuni de decontaminare pentru echipajele proprii și ale Serviciul de Ambulanță Județean. Reamintim că ISU Alba asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate.În aceste misiuni au fost implicate 29 cadre ISU Alba.

Prefectul județului Alba, domnul Nicolae Albu solicită tuturor instituțiilor publice județene, autorităților publice locale, să fie pe deplin mobilizate și să susțină toate măsurile care sunt adoptate de Guvernul României

 

Instituția Prefectului – Județul Alba