Comunicat de presă nr. 2 din 15.04.2020

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Internedin judeţul Alba au desfăşurat activităţi pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgenţă.

Echipajele de poliţie au executat  13 misiuni de fluidizare a circulaţiei rutiere şi escortare a unor coloane auto spre locurile de izolare/ carantinare din judeţ sau care au tranzitat judeţul. La aceste misiuni au luat parte 35 de cadre ale IPJ Alba împreună cu poliţişti locali.

În data de 14 aprilie a.c., jandarmii au fost angrenaţi în 14 misiuni executate pentru însoţirea convoaielor care tranzitează judeţul Alba.

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Unirea” al Judeţului Alba (ISU) au efectuat  5 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în ţară către centrele de carantină de la nivelul judeţului, respectiv către limita de judeţ, de unde au fost preluate de către echipaje din judeţele respective.

De asemenea, cadrele militare  ISU Alba au desfăşurat un număr de 16 misiuni de decontaminare pentru echipajele proprii şi ale Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

Reamintim că ISU Alba asigură suportul operaţional şi fluxul informaţional la nivelul Centrului Judeţean de Comandă şi Coordonare a Intervenţiei (CJCCI), precum şi transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate. În aceste misiuni au fost implicate 22 cadre ISU Alba.

Prefectul judeţului Alba, domnul Nicolae Albu, solicită tuturor instituţiilor publice judeţene, autorităţilor publice locale, să fie pe deplin mobilizate şi să susţină toate măsurile care sunt adoptate de Guvernul României.

 

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba