Comunicat de presă nr.1 din 29.04.2020

La data de 29.04.2020, în judeţul Alba se aflau 130 de persoane în carantină şi 179 persoane izolate la domiciliu. Până acum au ieşit 700 persoane din carantină şi 4.622 persoane din izolare la domiciliu.

Polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, 264 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

A fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 185 de  persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Au fost verificate 1.377 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse de starea de urgență.

În urma activităților au fost identificate 75 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare de 159.500 lei.

A fost organizată o acțiune punctuală în cadrul căreia au fost verificate 135 de  autovehicule și 191 de persoane. Aceasta a avut loc la Blaj și a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului Pentru Acțiuni Speciale.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba continuă să desfășoare misiuni în contextul  răspândirii COVID-19, astfel: misiuni de escortare a convoaielor auto,  misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină, misiuni desfășurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanțelor militare, misiuni executate în cooperare cu poliția pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 106 jandarmi au acționat pe raza județului Alba. În urma acțiunilor specifice au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.000 de lei (8 avertismente şi 1 amendă). Aceste sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare cu privire la circulația persoanelor.

În data de 28 aprilie, jandarmii au fost angrenați în 75 de misiuni desfășurate în contextul pandemiei.

Prefectul judeţului Alba, dl. Nicolae Albu, mulţumeşte celor care în aceste zile se află în prima linie a luptei contra virusului SARS-CoV-2, cât şi locuitorilor judeţuluicare au înţeles mesajul autorităţilor şi respectă prevederile ordonanţelor militare.Trebuie să fim conştienţi de faptul că boala nu a trecut, de aceea nu trebuie să ne relaxăm. Este imperativ să stăm acasă şi să limităm deplasările doar la cele strict necesare, pentru a-i ocroti pe cei apropiaţi şi a proteja sănătatea concetăţenilor noştri.

 

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba