Comunicat de presă nr. 1 din 27.04.2020

 

La data de 27.04.2020, în judeţul Alba se aflau 128 de persoane în carantină şi 241 persoane izolate la domiciliu. Până acum au ieşit 682 persoane din carantină şi 4.415 persoane din izolare la domiciliu.

Polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, 221 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Astfel,s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 218 persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Au fost verificate 1.488 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse de starea de urgență.

În urma activităților au fost identificate 119 persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare de 190.500 lei.

Au fost organizate 5 acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 397 de  autovehicule și 712 persoane.

De exemplu, la Aiud, între orele 15.00 – 19.00, au fost legitimate 153 de persoane și controlate 96 de autovehicule. În urma controalelor au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, toate ordonanțele militare.

La acțiune, pe lângă polițiștii din Aiud au participat jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN.

La Câmpeni, au fost verificate 59 de persoane și au fost controlate 36 de autovehicule. Au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, din care 4 la ordonanțele militare, 9 la OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și două la alte acte normative.

La Alba Iulia, între orele 15.00 – 18.00, au fost verificate 329 de persoane și au fost controlate 182 de autovehicule. Au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, din care 8 la ordonanțele militare.

Acțiunea polițiștilor din Alba Iulia a beneficiat de sprijinul jandarmilor și al polițiștilor locali.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni în contextul  răspândirii COVID-19, astfel: misiuni de escortare a convoaielor auto,  misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină, misiuni desfăşurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanţelor militare, misiuni executate în cooperare cu poliţia pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 125 de  jandarmi au acționat pe raza județului Alba. În urma acțiunilor specifice au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 18.000 de lei.  Aceste sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare cu privire la circulația persoanelor.

În data de 26 aprilie, jandarmii au fost angrenați în 99 de misiuni desfășurate în contextul pandemiei.

Prefectul Nicolae Albuface un apel către locuitorii judeţului să respecte normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile ordonanţelor militare. Este important să rămânem, în continuare, acasă, pentru siguranţa noastră şi a celor dragi! Acţionând împreună, vom trece cu bine peste această încercare.

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba