Comunicat de presă nr. 1 din 21.04.2020

La data de 21.04.2020, în judeţul Alba se aflau 165 de persoane în carantină şi 444 persoane izolate la domiciliu. Până acum au ieşit 574 persoane din carantină şi 4.156 persoane din izolare la domiciliu.

Polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, 227 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 322 de persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Au fost verificate 1.472 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse de starea de urgență.

În urma activităților au fost identificate 107 persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare de 187.700 de lei.

Au fost organizate două acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 68 de  autovehicule și 85 de persoane.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba continuă să desfășoare misiuni în contextul  răspândirii COVID-19, astfel: misiuni de escortare a convoaielor auto,  misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină, misiuni desfășurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanțelor  militare, misiuni executate în cooperare cu poliția pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 132 de  jandarmi au acționat pe raza județului Alba. În urma acțiunilor specifice au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale (7 amenzi, 6 avertismente) în valoare totală de 14.000 de lei.  Aceste sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare cu privire la circulația persoanelor.

În data de 20 aprilie, jandarmii au fost angrenați în peste 90 de misiuni desfășurate în contextul pandemiei, dintre care 16 au reprezentat misiuni executate pentru însoțirea convoaielor care tranzitează județul Alba.

Pe perioada Sărbătorii Paștelui, în județul Alba nu au fost înregistrate fapte grave de tulburare a ordinii publice.

Acțiunile care au ca scop respectarea regulilor de distanțare socială, în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus, vor continua.

Prefectul judeţului Alba, dl. Nicolae Albu, mulţumeşte celor care în aceste zile se află în prima linie a luptei contra virusului SARS-CoV-2, cât şi locuitorilor judeţului, care au înţeles mesajul autorităţilor şi au respectat pe perioada pascală prevederile ordonanţelor militare.

 

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba