Comunicat de presă nr. 1 din 18.04.2020

În județul Alba, azi, 18.04.2020, se află în carantină 231 persoane, 485 persoane ieșite din carantină, 498 persoane izolate la domiciliu, 4.070 persoane ieșite din izolare, 5 pesoane decedate.

Polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, 247 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 389 de persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Au fost verificate 1.315 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse de starea de urgență.

În urma activităților, au fost identificate 126 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare de 209.500 lei.

Au fost organizate 3 acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 273 de autovehicule și 443 de persoane.

Între orele 15.00 – 17.00 polițiști, polițiști locali și angajați MApN au acționat pe raza municipiului Sebeș unde au verificat 101 autovehicule și 242 de persoane. Au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea dispozițiilor ordonanțelor militare, unor persoane care nu și-au putut justifica prezența pe stradă.

La Ocna Mureș, între orele 08.00 – 13.00, polițiștii și polițiștii locali au controlat 110 autovehicule și au legitimat 88 de persoane aflate pe stradă. Au fost aplicate 17 sancțiuni, din care 12 pentru nerespectarea ordonanțelor militare în condițiile stării de urgență.

Astfel de acțiuni punctuale au avut loc și în Câmpeni și Zlatna.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba continuă să desfășoare misiuni în contextul  răspândirii COVID-19. Încă de la începutul epidemiei, zilnic peste 100 de jandarmi au fost angrenați înmisiuni de escortare a convoaielor auto,  misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină,misiuni desfășurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanțelor  militare, misiuni executate în cooperare cu poliția pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 131 jandarmi au acționat pe raza județului Alba. În urma acțiunilor specifice au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.500 de lei.  Aceste sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare cu privire la circulația persoanelor.

Sărbătoarea Învierii Domnului Isus Hristos va fi sărbătorită, în acest an, într-un mod diferit. Acest lucru este necesar pentru sănătatea noastră și a celor dragi și pentru a reveni, cât mai curând, la viața normală. De aceea trebuie să rămânem acasă. Acționând împreună, vom trece cu bine peste această încercare!

Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului să vă aducă linişte şi pace, sănătate, bucurii şi fericire!

 

Instituția Prefectului – Județul Alba