Comunicat de presă nr. 1 din 14.05.2020

La data de 14.05.2020, situaţia la nivelul judeţului Alba este următoarea:

  • persoane în carantină – 198;
  • persoane ieşite din carantină – 864;
  • persoane izolate la domiciliu – 223;
  • persoane ieşite din izolarea la domiciliu – 4.873.

Poliţiștii din Alba continuă să acţioneze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuţii în domeniul ordinii și siguranţei publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, 257 de poliţiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 169 de persoane, iar echipaje mixte de poliţiști, jandarmi, poliţiști locali și lucrători MApN au intensificat activităţile pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanţele Militare.

Au fost verificate 1.019 persoane cu privire la respectarea interdicţiilor și a măsurilor impuse de starea de urgenţă și au fost organizate două acţiuni punctuale în cadrul căreia au fost verificate 64 de  autovehicule și 87 de persoane.

De exemplu, la Aiud, în 4 ore au fost controlate 48 de autovehicule, legitimate 69 de persoane și au fost verificate 28 de persoane aflate în izolare.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni în contextul  răspândirii COVID-19, astfel: misiuni de escortare a convoaielor auto, misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină, misiuni desfăşurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanţelor militare, misiuni executate în cooperare cu poliţia pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 107 jandarmi au acţionat pe raza judeţului Alba. Au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, dintre care un avertisment şi două amenzi pe Legea 61/1991 privind ordinea  publică.

În data de 13 mai, jandarmii au fost angrenaţi în 83 de misiuni.

Prefectul Nicolae Albu face un apel către locuitorii judeţului să respecte cu stricteţe regulile impuse de autorităţi. Nu este momentul să ne relaxăm prea mult, virusul nu a trecut. Să fim responsabili, stă în puterea noastră, a tuturor!

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba