Comunicat de presă nr.1 din 13 .05.2020

La data de 13.05.2020, situaţia la nivelul judeţului Alba este următoarea:

  • persoane în carantină – 200;
  • persoane ieşite din carantină – 851;
  • persoane izolate la domiciliu – 256;
  • persoane ieşite din izolarea la domiciliu – 4.832.

Polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, 272 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 197 de persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Au fost verificate 1.246 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse de starea de urgență și au fost organizate două acțiuni punctuale în cadrul căreia au fost verificate 125 de  autovehicule și 154 de persoane.

De exemplu, la Blaj, în 4 ore au fost controlate 57 de autovehicule, legitimate 72 de persoane și au fost verificate 59 de persoane aflate în izolare.

Au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, din care 8 la OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 4 la Legea 61/1991 privind liniștea și ordinea publică.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni în contextul  răspândirii COVID-19, astfel: misiuni de escortare a convoaielor auto, misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină, misiuni desfăşurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanţelor militare, misiuni executate în cooperare cu poliţia pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 100 de jandarmi au acționat pe raza județului Alba, fiind angrenați în 81 de misiuni.

Prefectul Nicolae Albu face un apel către locuitorii judeţului să respecte cu stricteţe regulile impuse de autorităţi. Nu este momentul să ne relaxăm prea mult, virusul nu a trecut. Să fim responsabili, stă în puterea noastră, a tuturor!

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba