Comunicat de presă nr. 1 din 08.05.2020

La data de 08.05.2020, situaţia la nivelul judeţului Alba este următoarea:

  • persoane în carantină – 210;
  • persoane ieşite din carantină – 773;
  • persoane izolate la domiciliu – 287;
  • persoane ieșite din izolarea la domiciliu – 4.757.

Polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, 293 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 264 de persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Au fost verificate 1.045 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse de starea de urgență.

În urma activităților au fost identificate 46 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare de 6.000 de lei.

Au fost organizate 4 acțiuni punctuale în cadrul căreia au fost verificate 179 de  autovehicule și 499 de persoane.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni în contextul  răspândirii COVID-19, astfel: misiuni de escortare a convoaielor auto, misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină, misiuni desfăşurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanţelor militare, misiuni executate în cooperare cu poliţia pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 109 jandarmi au acționat pe raza județului Alba. În urma acțiunilor specifice au fost aplicate sancțiuni în valoare de 8.000 de lei

 

În data de 7 mai, jandarmii au fost angrenați în 83 de misiuni, dintre care 12 au reprezentat misiuni executate pentru însoțirea convoaielor care tranzitează județul Alba.

 

Prefectul judeţului Alba, dl. Nicolae Albu, face un apel către toţi locuitorii judeţului nostru să respecte regulile de distanţare socială şi Ordonanţele Militare şi să rămână acasă.

 

Aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră şi înţelegeţi că putem ieşi cu bine din această încercare doar dacă respectăm regulile şi continuăm să acţionăm împreună.

 

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba