Comunicat de presă nr.1 din 05 mai 2020

La data de 05.05.2020, situaţia la nivelul judeţului Alba este următoarea:

  • persoane în carantină – 184;
  • persoane ieşite din carantină – 745;
  • persoane izolate la domiciliu – 280;
  • persoane ieșite din izolarea la domiciliu – 4.722.

Polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, 264 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 211 persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Au fost verificate 1.433 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse de starea de urgență.

În urma activităților au fost identificate 58 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare de 42.000 lei.

Au fost organizate două acțiuni punctuale în cadrul căreia au fost verificate 118  autovehicule și 310 persoane.

De exemplu, cu ocazia acțiunii organizată de Poliția Municipiului Alba Iulia, între orele 12.00 – 13.00, au fost legitimate 220 de persoane și verificate 62 de autovehicule. Au fost aplicate 5 sancțiuni pentru nerespectarea restricțiilor de circulație.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni în contextul  răspândirii COVID-19, astfel: misiuni de escortare a convoaielor auto, misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină, misiuni desfăşurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanţelor militare, misiuni executate în cooperare cu poliţia pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 116 de jandarmi au acționat pe raza județului Alba, jandarmii fiind angrenați în 90 misiuni. În urma acțiunilor specifice au fost aplicate sancțiuni contravenționale  în valoare totală de 2.000 de lei (11 avertismente şi 1 amendă).

Prefectul judeţului Alba, dl. Nicolae Albu, mulţumeşte celor care în aceste zile se află în prima linie a luptei contra virusului SARS-CoV-2, cât şi locuitorilor judeţului care au înţeles mesajul autorităţilor şi respectă prevederile ordonanţelor militare. Totodată, face apel la cetățeni să respecte în continuare recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea virusului.

 

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba