Comunicat de presă nr.1 din 04.05.2020

 

La data de 04.05.2020, situaţia în judeţul Alba este următoarea:

  • persoane în carantină – 169;
  • persoane ieşite din carantină – 741;
  • persoane izolate la domiciliu – 251;
  • persoane ieșite din izolare la domiciliu – 4.721.

Polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, 225 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 222 de persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Au fost verificate 1.159 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse de starea de urgență.

În urma activităților au fost identificate 76 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare de 35.500 lei.

Au fost organizate 4 acțiuni punctuale în cadrul căreia au fost verificate 157 autovehicule și 247 de persoane.

De exemplu, cu ocazia acțiunii organizată de Poliția Orașului Câmpeni, între orele 09.00 – 13.00, 15.00 – 19.00, au fost legitimate 65 de persoane și verificate 44 de autovehicule. Au fost aplicate 22 de sancțiuni, din care 9 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și 13 la OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Astfel de acțiuni punctuale au avut loc și în Baia de Arieș, Zlatna și Abrud.

La acțiuni au participat și jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni în contextul  răspândirii COVID-19, astfel: misiuni de escortare a convoaielor auto,  misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină, misiuni desfăşurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanţelor militare, misiuni executate în cooperare cu poliţia pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 140 de jandarmi au acționat pe raza județului Alba, jandarmii fiind angrenați în 107 misiuni. În urma acțiunilor specifice au fost aplicate  sancțiuni contravenționale  în valoare totală de 8.000 de lei.

Prefectul judeţului Alba, dl. Nicolae Albu, mulţumeşte celor care în aceste zile se află în prima linie a luptei contra virusului SARS-CoV-2, cât şi locuitorilor judeţului care au înţeles mesajul autorităţilor şi respectă prevederile ordonanţelor militare.Trebuie să fim conştienţi de faptul că virusul nu a trecut, de aceea nu trebuie să ne relaxăm. Este imperativ să stăm acasă şi să limităm deplasările doar la cele strict necesare, pentru a-i ocroti pe cei apropiaţi şi a proteja sănătatea concetăţenilor noştri.

 

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba