Comunicat de presă din 21.05.2020

La data de 21.05.2020, situaţia la nivelul judeţului Alba este următoarea:
• persoane în carantină – 98;
• persoane ieşite din carantină – 983;
• persoane izolate la domiciliu – 680;
• persoane ieşite din izolarea la domiciliu – 5.016.

Odată cu declararea stării de alertă, persoanele care se întorc în ţară intră automat în izolare la domiciliu, fiind luate în evidenţă de la vamă, în urma completării declaraţiei pe proprie răspundere, în care precizează locaţia unde se va izola timp de 14 zile, în spaţii individuale sau împreună cu familiile. Persoanele nu au posibilitatea izolării la domiciliu pot opta pentru măsura carantinei instituţionalizate, în spaţii special destinate puse la dispoziţie de către autorităţi.

Polițiștii din Alba au continuat să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de ieri, 20 mai a.c., 225 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Alba și 60 de polițiști locali au desfășurat misiuni specifice.

Au fost verificate 706 persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor privind izolarea/ carantinarea și au fost organizate două acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost verificate 27 de autovehicule și 58 de persoane.

În contextul stării de alertă, polițiștii au acționat, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Obiectivul Inspectoratului de Poliție Județean Alba este siguranță cetățeanului.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba continuă să desfășoare misiuni specifice în contextul pandemiei cu noul Coronavirus si in starea de alertă. Jandarmii asigură măsuri de pază și protecție la nivelul a 3 centre de carantină, precum și misiuni desfăşurate cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu.

În ultimele 24 de ore, 70 de jandarmi au acționat pe raza județului Alba, jandarmii fiind angrenați în 54 de misiuni.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba acţionează pentru siguranța cetățenilor!

Totodată, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Unirea” al Judeţului Alba (ISU) au desfăşurat un număr de 17 misiuni de decontaminare pentru echipajele proprii şi ale Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

Reamintim că ISU Alba asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate.

În aceste misiuni au fost implicate 17 cadre ISU Alba.

Prefectul Nicolae Albu face un apel către locuitorii judeţului să respecte toate reglementările şi recomandările autorităţilor, în vederea prevenirii şi limitării extinderii coronavirusului. Virusul este încă printre noi, de aceea, cu cât conştientizăm mai mult că este responsabilitatea fiecăruia de a urma regulile de prevenţie, cu atât cresc şansele noastre, ale tuturor, să depăşim cu bine această criză.

Mulţumim tuturor celor care au înţeles că numai împreună vom reuşi să depăşim această perioadă.

 

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba