Comunicat de presă din 20.05.2020

La data de 20.05.2020, situaţia la nivelul judeţului Alba este următoarea:
• persoane în carantină – 111;
• persoane ieşite din carantină – 969;
• persoane izolate la domiciliu – 201;
• persoane ieşite din izolarea la domiciliu – 5.016.

Polițiştii din Alba au continuat să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii şi siguranței publice, în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de ieri, 19 mai a.c., 237 de polițişti din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Alba şi 70 de polițişti locali au desfăşurat misiuni specifice.

Au fost verificate 336 persoane cu privire la respectarea măsurilor şi interdicțiilor privind izolarea/ carantinarea şi a fost organizată o acțiune punctuală în cadrul căreia au fost verificate 24 de autovehicule şi 34 de persoane.

În contextul stării de alertă, polițiştii au acționat, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Obiectivul Inspectoratului de Poliție Județean Alba este siguranță cetățeanului.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba continuă să desfăşoare misiuni specifice în contextul pandemiei cu noul Coronavirus si in starea de alertă.

Jandarmii asigură măsuri de pază şi protecție la nivelul a 3 centre de carantină, precum şi misiuni desfăşurate cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu.

În ultimele 24 de ore, 86 de jandarmi au acționat pe raza județului Alba, fiind angrenați în 57 de misiuni.

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Unirea” al Județului Alba (ISU) au efectuat 4 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de către echipaje din județele respective.

De asemenea, cadrele militare ISU Alba au desfăşurat un număr de 19 misiuni de decontaminare pentru echipajele proprii şi ale Serviciul de Ambulanță Județean.

Reamintim că ISU Alba asigură suportul operațional şi fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă şi Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum şi transportul persoanelor suspecte/ confirmate ca infectate.

În aceste misiuni au fost implicate 23 cadre ISU Alba.

Prefectul Nicolae Albu face un apel către locuitorii judeţului să respecte toate reglementările şi recomandările autorităţilor, în vederea prevenirii şi limitării extinderii coronavirusului. Virusul este încă printre noi, de aceea, cu cât conştientizăm mai mult că este responsabilitatea fiecăruia de a urma regulile de prevenţie, cu atât cresc şansele noastre, ale tuturor, să depăşim cu bine această criză.

Mulţumim tuturor celor care au înţeles că numai împreună vom reuşi să depăşim această perioadă.

 

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba