Comunicat de presă din 19.05.2020

La data de 19.05.2020, situaţia la nivelul judeţului Alba este următoarea:
• persoane în carantină – 132;
• persoane ieşite din carantină – 946;
• persoane izolate la domiciliu – 193;
• persoane ieşite din izolarea la domiciliu – 5.012.

Poliţiştii din Alba au continuat să acţioneze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de ieri, 18 mai a.c., 227 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Politie Judeţean Alba şi 69 de poliţişti locali au desfăşurat misiuni specifice.

Au fost verificate 313 persoane cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor privind izolarea/ carantinarea şi au fost organizate 3 acţiuni punctuale în cadrul căreia au fost verificate 174 de autovehicule şi 236 de persoane.

În contextul stării de alertă, poliţiştii au acţionat, în principal, pentru informarea cetăţenilor cu privire la noile reguli.

Obiectivul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba este siguranţă cetăţeanului.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni specifice în contextul pandemiei cu noul Coronavirus si in starea de alertă.

Jandarmii asigură măsuri de pază şi protecţie la nivelul a 3 centre de carantină, precum şi misiuni desfăşurate cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniu.

În ultimele 24 de ore, 99 de jandarmi au acţionat pe raza judeţului Alba, fiind angrenaţi în 62 de misiuni.

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Unirea” al Judeţului Alba (ISU) au efectuat 1 misiune de transport a unei persoane intrate în ţară. De asemenea, cadrele militare ISU Alba au desfăşurat un număr de 13 misiuni de decontaminare pentru echipajele proprii şi ale Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

În aceste misiuni au fost implicate 14 cadre ISU Alba.

Prefectul Nicolae Albu face un apel către locuitorii judeţului să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de igienă şi distanţare interpersonală, precum şi reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii şi limitării extinderii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2. Pericolul nu a trecut încă, de aceea este nevoie de multă responsabilitate.

Mulţumim tuturor celor care au înţeles că numai împreună vom reuşi să depăşim această perioadă.

 

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba