Comunicat de presă din 17.05.2020

La data de 17.05.2020, situaţia la nivelul judeţului Alba este următoarea:
• persoane în carantină – 162;
• persoane ieşite din carantină – 914;
• persoane izolate la domiciliu – 191;
• persoane ieşite din izolarea la domiciliu – 4.983.

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de ieri, 16 mai a.c., 174 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Alba și 53 de polițiști locali au desfășurat misiuni specifice.

Obiectivul Inspectoratului de Poliție Județean Alba este siguranță cetățeanului.

În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Polițiștii adresează mulțumiri tuturor celor care au înțeles cât este de important ca, în continuare, să respecte regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba continuă să desfășoare misiuni specifice în contextul pandemiei cu noul coronavirus și în starea de alertă. Jandarmii asigură măsuri de pază și protecție la nivelul a 3 centre de carantină, precum și misiuni desfășurate cu celelalte forțe ale M.A.I. În ultimele 24 de ore, 102 jandarmi au acționat pe raza județului Alba.

În data de 16 mai, jandarmii au fost angrenați în 63 de misiuni.

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Unirea” al Județului Alba (ISU) au efectuat 1 misiune de transport a unei persoane intrate în țară. De asemenea, cadrele militare ISU Alba au desfășurat un număr de 21 misiuni de decontaminare pentru echipajele proprii și ale Serviciul de Ambulanță Județean.

Reamintim că ISU Alba asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate.

În aceste misiuni au fost implicate 23 cadre ISU Alba.

Prefectul Nicolae Albu face un apel către locuitorii judeţului să respecte în continuare măsurile instituite de autorităţi, măsuri care au scopul de a ne feri de pericolul infectării cu COVID-19 şi de a ne salva viaţa. Trebuie să fim conştienţi că virusul nu a trecut şi pericolul este la fel de mare.

Mulţumim tuturor celor care au înţeles că numai împreună vom reuşi să depăşim această perioadă.

 

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba