Comunicat de presă din 16.05.2020

La data de 16.05.2020, situaţia la nivelul judeţului Alba este următoarea:
• persoane în carantină – 180;
• persoane ieşite din carantină – 896;
• persoane izolate la domiciliu – 181;
• persoane ieşite din izolarea la domiciliu – 4.977.

Poliţiştii din Alba continuă să acţioneze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de ieri, 15 mai a.c., 249 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Politie Judeţean Alba şi 61 de poliţişti locali au desfăşurat misiuni specifice.

Obiectivul nostru este siguranţă cetăţeanului.

În contextul trecerii la starea de alertă, poliţiştii acţionează, în principal, pentru informarea cetăţenilor cu privire la noile reguli.

Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni specifice în contextul pandemiei cu noul coronavirus. Jandarmii asigură măsuri de pază şi protecţie la nivelul a 3 centre de carantină, precum şi misiuni desfăşurate cu celelalte forte ale M.A.I.

În ultimele 24 de ore, 107 jandarmi au acţionat pe raza judeţului Alba, fiind angrenaţi în 68 de misiuni.

În aceeaşi perioadă, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Unirea” al Judeţului Alba (ISU) au efectuat 2 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în ţară către centrele de carantină de la nivelul judeţului, respectiv către limita de judeţ, de unde au fost preluate de către echipaje din judeţele respective.

De asemenea, cadrele militare ISU Alba au desfăşurat un număr de 14 misiuni de decontaminare pentru echipajele proprii şi ale Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

Reamintim că ISU Alba asigură suportul operaţional şi fluxul informaţional la nivelul Centrului Judeţean de Comandă şi Coordonare a Intervenţiei (CJCCI), precum şi transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate.

În aceste misiuni au fost implicate 16 cadre ISU Alba.

Prefectul Nicolae Albu face un apel către locuitorii judeţului să respecte în continuare măsurile instituite de autorităţi, măsuri care au scopul de a ne feri de pericolul infectării cu COVID-19 şi de a ne salva viaţa. Trebuie să fim conştienţi că virusul nu a trecut şi pericolul este la fel de mare.

Mulţumim tuturor celor care au înţeles că numai împreună vom reuşi să depăşim această perioadă.

 

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba