Comunicat de presă din 15.06.2020

La data de 15.06.2020, situaţia la nivelul judeţului Alba este următoarea:
• persoane în carantină – 19;
• persoane ieşite din carantină – 1.089;
• persoane izolate la domiciliu – 1.592;
• persoane ieşite din izolarea la domiciliu – 8.490.

Poliţiştii din Alba au continuat să acţioneze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de ieri, 14 iunie a.c., 138 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Politie Judeţean Alba şi 48 de poliţişti locali au desfăşurat misiuni specifice.

Au fost verificate 1.899 persoane cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor privind izolarea/ carantinarea sau circulaţia şi au fost organizate două acţiuni punctuale, în cadrul cărora au fost verificate 26 de autovehicule şi legitimate 42 de persoane.

De exemplu, între orele 10.00 – 13.00 şi 16.00 – 19.00, poliţia Oraşului Teiuş a organizat o acţiune punctuală, pe raza oraşului, pentru menţinerea siguranţei publice şi prevenirea răspândirii COVID – 19. Au fost verificate 36 de persoane aflate în izolare la domiciliu, 10 de autovehicule şi au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.360 de lei.

De asemenea, o astfel de acţiune a fost organizată şi la Zlatna, unde au fost verificate 22 de persoane aflate în izolare, au fost controlate 16 autovehicule şi au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.450 lei. Poliţiştii au reţinut un permis de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare.

La acţiune, alături de poliţiştii, au participat jandarmi şi poliţişti locali.

În contextul stării de alertă, poliţiştii au acţionat, în principal, pentru informarea cetăţenilor cu privire la noile reguli.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni specifice în contextul prevenirii răspândirii COVID – 19. Jandarmii asigură măsuri de pază şi protecţie la nivelul a unui centru de carantină, precum şi misiuni desfăşurate cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniu.

În ultimele 24 de ore, 81 de jandarmi au acţionat pe raza judeţului Alba, fiind angrenaţi în 50 de misiuni în contextul actual.

Obiectivul IJJ Alba este siguranţa cetăţenilor şi informarea acestora, în zona de competenţă.

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Unirea” al Judeţului Alba (ISU) au efectuat 2 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în ţară către centrele de carantină de la nivelul judeţului, respectiv către limita de judeţ, de unde au fost preluate de către echipaje din judeţele respective.

De asemenea, cadrele militare ISU Alba au desfăşurat un număr de 10 misiuni de decontaminare pentru echipajele proprii şi ale Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

Reamintim că ISU Alba asigură suportul operaţional şi fluxul informaţional la nivelul Centrului Judeţean de Comandă şi Coordonare a Intervenţiei (CJCCI), precum şi transportul persoanelor suspecte/ confirmate ca infectate.

În aceste misiuni au fost implicate 12 cadre ISU Alba.

Vă reamintim că pe Platforma Naţională de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă (https://fiipregatit.ro/) poate fi consultat Ghidul pentru Starea de Alertă, care cuprinde răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, precum şi explicaţii şi reglementări referitoare la Starea de alertă.

Prefectul Nicolae Albu face un apel către locuitorii judeţului să respecte în continuare măsurile stabilite pentru perioada stării de alertă. Mulţumim tuturor celor care au înţeles că numai împreună vom reuşi să depăşim această perioadă!

 

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba