Comunicat de presă nr. 1 din 15.05.2020

La data de 15.05.2020, situaţia la nivelul judeţului Alba este următoarea:

  • persoane în carantină – 201;
  • persoane ieşite din carantină – 875;
  • persoane izolate la domiciliu – 192;
  • persoane ieşite din izolarea la domiciliu – 4.940.

Poliţiștii din Alba continuă să acţioneze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuţii în domeniul ordinii și siguranţei publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, 277 de poliţiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 81 de persoane, iar echipaje mixte de poliţiști, jandarmi, poliţiști locali și lucrători MApN au intensificat activităţile pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanţele Militare.

Au fost verificate 1.087 persoane cu privire la respectarea interdicţiilor și a măsurilor impuse de starea de urgenţă și au fost organizate două acţiuni punctuale în cadrul căreia au fost verificate 217 de  autovehicule și 291 de persoane.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni în contextul  răspândirii COVID-19, astfel: misiuni de escortare a convoaielor auto, misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină, misiuni desfăşurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanţelor militare, misiuni executate în cooperare cu poliţia pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 109 jandarmi au acţionat pe raza judeţului Alba. Au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, dintre care un avertisment şi două amenzi pe Legea 61/1991 privind ordinea  publică.

În data de 14 mai, jandarmii au fost angrenaţi în 89 de misiuni.

Prefectul Nicolae Albu mulțumește tuturor locuitorilor județului Alba pentru modul în care au respectat prevederile ordonanțelor militare și recomandările autorităților pe perioada stării de urgență.

Totodată, mulțumește personalului medical, structurilor MAI și tuturor celor implicați în lupta cu noul coronavirus.

Chiar dacă starea de alertă aduce anumite relaxări, trebuie să fim conștienți că virusul nu a trecut și pericolul este la fel de mare. De aceea, este necesar să respectăm în continuare măsurile instituite de autorități, măsuri care au scopul de a ne feri de pericolul infectării cu COVID-19 și de a ne salva viața.

Să fim responsabili, stă în puterea noastră, a tuturor!

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba