Comunicat de presă din 09.06.2020

La data de 09.06.2020, situaţia la nivelul judeţului Alba este următoarea:
• persoane în carantină – 13;
• persoane ieşite din carantină – 1.082;
• persoane izolate la domiciliu – 1.925;
• persoane ieşite din izolarea la domiciliu – 7.455.

Polițiștii din Alba au continuat să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de ieri, 08 iunie a.c., 153 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Alba și 44 de polițiști locali au desfășurat misiuni specifice.

Au fost verificate 1.945 persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor privind izolarea/ carantinarea sau circulația și au fost organizate două acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost verificate 75 de autovehicule și legitimate 127 de persoane.

De exemplu, între orele 17.00 – 20.00, Poliția Municipiului Alba Iulia a organizat o acțiune punctuală, pe raza municipiului, pentru menținerea siguranței publice și prevenirea răspândirii COVID – 19. Au fost verificate 71 de persoane și 44 de autovehicule, a fost reținute un permis de conducere și au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.200 de lei.

De asemenea, o astfel de acțiune a fost organizată și pe orașului Cugir, unde polițiștii au verificat 81 de persoane aflate în izolare, 31 de autovehicule, au reținut un permis de conducere și au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.810 de lei.

La acțiune, alături de polițiști, au participat jandarmi și polițiști locali.

În contextul stării de alertă, polițiștii au acționat, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni specifice în contextul prevenirii răspândirii COVID – 19. Jandarmii asigură măsuri de pază şi protecţie la nivelul a unui centru de carantină, precum şi misiuni desfăşurate cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniu.

În ultimele 24 de ore, 94 de jandarmi au acţionat pe raza judeţului Alba, fiind angrenaţi în 72 de misiuni în contextul actual.

Obiectivul IJJ Alba este siguranţa cetăţenilor şi informarea acestora, în zona de competenţă.

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Unirea” al Județului Alba (ISU) au efectuat 2 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de către echipaje din județele respective.

De asemenea, cadrele militare ISU Alba au desfășurat un număr de 16 misiuni de decontaminare pentru echipajele proprii și ale Serviciul de Ambulanță Județean.

Reamintim că ISU Alba asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/ confirmate ca infectate.

În aceste misiuni au fost implicate 19 cadre ISU Alba.

Vă reamintim că pe Platforma Naţională de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă (https://fiipregatit.ro/) poate fi consultat Ghidul pentru Starea de Alertă, care cuprinde răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, precum şi explicaţii şi reglementări referitoare la Starea de alertă.

Prefectul Nicolae Albu face un apel către locuitorii judeţului să respecte în continuare măsurile stabilite pentru perioada stării de alertă. Doar aşa împreună vom depăşi cu bine şi această perioadă. Vă mulţumim!

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba