Comunicat de presă din 08.06.2020

La data de 08.06.2020, situaţia la nivelul judeţului Alba este următoarea:
• persoane în carantină – 12;
• persoane ieşite din carantină – 1.082;
• persoane izolate la domiciliu – 1.844;
• persoane ieşite din izolarea la domiciliu – 7.340.

Polițiștii din Alba au continuat să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de ieri, 7 Iunie a.c., 152 polițiști din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Alba și 43 de polițiști locali au desfășurat misiuni specifice.

Au fost verificate 1.334 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor privind izolarea/ carantinarea sau circulația și au fost organizate patru acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 181 de autovehicule și 286 de persoane.

În contextul stării de alertă, polițiștii au acționat, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Obiectivul Inspectoratului de Poliție Județean Alba este siguranță cetățeanului.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba continuă să desfășoare misiuni specifice în contextul prevenirii răspândirii COVID – 19. Jandarmii asigură măsuri de pază şi protecţie la nivelul a unui centru de carantină, precum şi misiuni desfăşurate cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniu.

În ultimele 24 de ore, 94 de jandarmi au acționat pe raza județului Alba, fiind angrenați în 70 de misiuni în contextul actual.

IJJ Alba pentru siguranța cetățenilor și pentru informarea acestora în zone de competență.

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Unirea” al Județului Alba (ISU) au efectuat 1 misiune de transport a persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină. De asemenea, cadrele militare ISU Alba au desfășurat un număr de 9 misiuni de decontaminare pentru echipajele proprii și ale Serviciul de Ambulanță Județean.

Reamintim că ISU Alba asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/ confirmate ca infectate.

În aceste misiuni au fost implicate 10 cadre ISU Alba.

Vă reamintim că documente oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID – 19 pot fi consultate pe portalul https://stirioficiale.ro/informatii, la secţiunea ,,Hotărâri şi legislaţie”.

De asemenea, pe Platforma Naţională de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă (https://fiipregatit.ro/) poate fi consultat Ghidul pentru Starea de Alertă, care cuprinde răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, precum şi explicaţii şi reglementări referitoare la Starea de alertă.

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba