Comunicat de presă din 06.06.2020

La data de 06.06.2020, situaţia la nivelul judeţului Alba este următoarea:
• persoane în carantină – 10;
• persoane ieşite din carantină – 1.082;
• persoane izolate la domiciliu – 2.059;
• persoane ieşite din izolarea la domiciliu – 6.638.

Polițiștii din Alba au continuat să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de ieri, 05 iunie a.c., 204 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Alba și 65 de polițiști locali au desfășurat misiuni specifice.

Au fost verificate 2.005 persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor privind izolarea/ carantinarea sau circulația și au fost organizate două acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost verificate 68 de autovehicule și legitimate 138 de persoane.

În contextul stării de alertă, polițiștii au acționat, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni specifice în contextul pandemiei cu noul Coronavirus si in starea de alertă. Jandarmii asigură măsuri de pază şi protecţie la nivelul a unui centru de carantină, precum şi misiuni desfăşurate cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniu.

În ultimele 24 de ore, 63 de jandarmi au acţionat pe raza judeţului Alba, fiind angrenaţi în 47 de misiuni în contextul actual.

Cu siguranţă pentru fiecare!

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Unirea” al Județului Alba (ISU) au efectuat 2 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de către echipaje din județele respective.

De asemenea, cadrele militare ISU Alba au desfășurat un număr de 22 misiuni de decontaminare pentru echipajele proprii și ale Serviciul de Ambulanță Județean.

Reamintim că ISU Alba asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/ confirmate ca infectate.

În aceste misiuni au fost implicate 26 cadre ISU Alba.

Vă reamintim că documente oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID – 19 pot fi consultate pe portalul https://stirioficiale.ro/informatii, la secţiunea ,,Hotărâri şi legislaţie”.

De asemenea, pe Platforma Naţională de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă (https://fiipregatit.ro/) poate fi consultat Ghidul pentru Starea de Alertă, care cuprinde răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, precum şi explicaţii şi reglementări referitoare la Starea de alertă.

Prefectul Nicolae Albu face un apel către locuitorii judeţului să rămână vigilenţi şi responsabili în continuare, respectând recomandările specialiştilor şi prevederile actelor normative în vigoare. Împreună vom depăşi cu bine şi această perioadă.

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba