Comunicat de presă din 02.06.2020

La data de 02.06.2020, situaţia la nivelul judeţului Alba este următoarea:

  • persoane în carantină – 8;
  • persoane ieşite din carantină – 1.080;
  • persoane izolate la domiciliu – 1.705;
  • persoane ieşite din izolarea la domiciliu – 5.951.

Polițiștii din Alba au continuat să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de ieri, 01 iunie a.c., 154 polițiști din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Alba și 55 de polițiști locali au desfășurat misiuni specifice.

Au fost verificate 1.895 persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor privind izolarea/ carantinarea sau circulația și au fost organizate două acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 36 de autovehicule și 42 de persoane.

De exemplu, între orele 11.00 – 13.00, la Aiud a fost organizată o acțiune punctuală pentru menținerea siguranței publice și prevenirea răspândirii COVID – 19. Au fost verificate 55 de persoane aflate în izolare, au fost reținute două permise de conducere pentru consum de alcool și au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.785 de lei.

Acțiunea a fost organizată de polițiștii Poliției Municipiului Aiud și polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud, alături de care au participat jandarmi și polițiști locali.

În contextul stării de alertă, polițiștii au acționat, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Obiectivul Inspectoratului de Poliție Județean Alba  este siguranță cetățeanului.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni specifice în contextul pandemiei cu noul Coronavirus si in starea de alertă. Jandarmii asigură măsuri de pază şi protecţie la nivelul a unui centru de carantină, precum şi misiuni desfăşurate cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniu.

În ultimele 24 de ore, 94 de jandarmi au acţionat pe raza judeţului Alba, fiind angrenaţi în 64 de misiuni în contextul actual.

În minivacanţa de 1 iunie, jandarmii au acţionat pentru siguranţa cetăţenilor, asigurând măsuri de ordine publică. De asemenea, jandarmii montani s-au aflat pe traseele montane şi în staţiunile turistice, pentru a informa cetăţenii şi pentru a interveni în cazul producerii unor evenimente neplăcute.

Cu siguranţă pentru fiecare!

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Unirea” al Județului Alba (ISU) au efectuat o misiune de transport a persoanelor care au intrat în țară şi au desfășurat un număr de 15 misiuni de decontaminare pentru echipajele proprii și ale Serviciul de Ambulanță Județean.

Reamintim că ISU Alba asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/ confirmate ca infectate.

În aceste misiuni au fost implicate 18 cadre ISU Alba.

Vă reamintim că documente oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID – 19 pot fi consultate pe portalul https://stirioficiale.ro/informatii, la secţiunea ,,Hotărâri şi legislaţie”.

De asemenea, pe Platforma Naţională de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă (https://fiipregatit.ro/) poate fi consultat Ghidul pentru Starea de Alertă, care cuprinde răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, precum şi explicaţii şi reglementări referitoare la Starea de alertă.

Prefectul Nicolae Albu face un apel către locuitorii judeţului să rămână vigilenţi şi responsabili în continuare, respectând recomandările specialiştilor şi prevederile actelor normative în vigoare. Doar aşa vom depăşi cu bine şi această perioadă.

Mulţumim tuturor celor care au înţeles că numai împreună vom reuşi să depăşim această perioadă.

 

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba