Comunicat de presă

În urma precipitațiilor abundente, pompierii militari albaiulieni intervin de mai bine de 24 de ore, pe raza județului Alba pentru înlăturarea efectelor negative cauzate de inundații.
Pana la momentul actual au fost afectate:- 27 case; 145 gospodării; 8 operatori economici; 7 străzi; 2 poduri colmatate.

118 de pompieri militari și voluntari SVSU au intervenit cu 20 autospeciale de intervenție  și peste 5 motopompe remorcabile și 20 motopompe transportabile pentru extragerea apei din gospodării, operatori economici și decolmatarea zonelor afectate.

Intervențiile pentru înlăturarea efectelor negative produse de inundații continuă și în cursul zilei de astăzi.

Prefectul Nicolae Albu s-a deplasat în teren, în zonele cu cele mai mari probleme pentru a se asigura personal că sunt luate toate măsurile pentru sprijinirea populației și limitarea efectelor inundațiilor.

”Se lucrează în mod coordonat, cu echipe de la SVSU –urile locale și ale organizațiilor Salvamont, reprezentanții SGA Alba, ai Secțiilor de Drumuri Naționale și Drumuri Județene, care au acordat tot sprijinul necesar, în acest amplu demers de protejare a populației și a bunurilor acesteia.

”Doresc să aduc mulțumiri pentru dăruirea și devotamentul cu care îsi fac datoria, toți cei implicați în procesul de salvare a bunurilor materiale și ale vieților omenești, în special pompierii militari, care au acționat non-stop în aceste zile pentru protejarea cetățenilor și înlăturarea efectelor calamităților” a precizat prefectul Nicolae Albu.

Precizăm faptul, că până în momentul de față, zonele afectate de inundații la nivelul județului Alba sunt următoarele: municipiul Alba Iulia, municipiul Sebeș, municipiul Aiud; orașul Teiuș, comuna Galda de Jos, comuna Vințu de Jos, comuna Ciugud, comuna Șpring, comuna Bucium, comuna Stremț, comuna Întregalde și localitatea Benic.

Pentru prevenirea evenimentelor deosebite generate de vremea rea, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

Instituția Prefectului – Județul Alba