Comunicat de presă

În ultimele 48 de ore, au fost verificați 165 de agenți economici și 149 de mijloace de transport în comun, în cadrul acțiunii care vizează modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă.

Controalele, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Unirea, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, au continuat activitățile de verificare privind respectarea normelor legale impuse în contextul situației actuale.

Astfel, în ultimele 48 de ore au fost verificați 237 de agenții economici cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor de distanțarea socială, în zonele aglomerate de pe raza administrativ-teritorială a județului Alba.

De asemenea, au fost verificate 76 de mijloacele de transport în comun, pentru conștientizarea  cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

În urma controalelor au fost aplicate 69 de sancțiuni contravenționale, din care 20 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, potrivit Legii 55/2020, două pentru organizarea de activități în spațiul public închis pentru care au fost instituite restricții, una pentru participarea la activități în spațiul public închis, una pentru fapte de natură economică și 45 la Legea 61/1991 pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Prefectul județului Alba, domnul Nicolae Albu a fost prezent în cursul week-endului trecut la o serie de acțiuni care au vizat modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă.

Prefectul s-a deplasat și pe Muntele Găina, alături de comisarul șef al IPJ Alba, dl. Florin Constantin Dogaru și inspectorul șef  al Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba, dl Marius Claudiu Giurea, pentru a observa la fața locului, dacă restricțiile impuse de autorități sunt respectate.

” Doresc să mulțumesc forțelor de ordine publică, care și–au făcut datoria, monitorizând în permanență zona și în special cetățenilor care au dat dovadă de responsabilitate și simț civic, neexpunându-se la riscuri de îmbolnăvire cu virusul Covid”. a apreciat prefectul Nicolae Albu.

În condițiile prelungirii stării de alertă, acțiunile, organizate în sistem integrat, vor continua, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV2.

Reamintim cetățenilor recomandarea de a respecta măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Instituția Prefectului – Județul Alba